2010-10-27

Aktionsforskning om förändringsagenter!

Tisdag och onsdag har jag varit i Järfälla på konferens i aktionsforskningsprojektet om förändringsagenter. När vi planerade projektet under 2008 funderade vi särskilt på hur vi riggar ett forskningsprojekt med kommunerna där respons från den pågående forskningsprocessen förmedlas och där erfarenhetsbyte främjas. Jag tillsammans med projektledarna från de tre medverkande kommunerna föreslog att vi skulle ha en årlig konferens med kunskapsinput, forskningsrespons från projektet samt erfarenhetsbyte i grupper. Nu höll vi den andra konferensen och jag tror att vi funnit ett upplägg som fungerar! Det har varit fantastiskt att se engagemanget och hur deltagarna i grupper griper sig an samtalsmetoder för att systematiskt dela erfarenheter med varandra. Input fick vi från P-O Bentley, Göteborgs universitet, som förmedlade matematikdidaktiska kunskaper. Om Bentleys arbete i Lilla Edet läser du här! Vår egen Anette Forssten Seiser har studerat lärares uppfattningar om och erfarenheter av förändringsagenterna och visade resultat från undersökningen. Anettes rapport kan du läsa här! Jag berättade också lite om första årets resultat. Den rapporten kan du läsa här!

1 kommentar:

 1. Hej,

  Här kommer ett hett tips till elever och ungdomar ute i Sverige!

  Jag arbetar på Mattecentrum, en ideell organisation vars huvudsyfte är att ge gratis matematikunderivsing/läxhjälp till barn och ungdomar. Just nu finns i i 10 olika städer (stockholm, Uppsala, Örebro, Västerås, Umeå, Luleå, Eskilstuna, Lund, Helsginborg, Göteborg) runt om i Sverige där vi regelbundet hjälper ca 1200 elever med matematiksvårigheter. Vi håller öppna räknestugor dit vem som helst är välkommen oavsett etnisitet, ålder, kön eller kunskapsnivå. vi är helt fria från religion och politik.
  På våra räknestugor verkar volontärer som alla är testade i belastingsregistrer. Dessa volontärer är bland annat studerande eller arbetande civilingenjörer med ett genuint intresse för matte och för att hjälp andra.

  www.mattecentrum.se

  Vi driver även en onlineverksamhet som främst är till för dem som inte har möjlighet att komma till våra räknestugor i städerna. Detta vertyg är helt gratis för alla. På matteboken.se finns en komplett matematikbok från A-E men roligare räkneexempel och övningar. vi har även spelat in över 350 videolektioner av bland annat nationella proven som har setts omkring 500.000 gånger. På matteboken kan du även testa dig själv i vår provsimulator som slumpar 10 frågor i vald matte kurs.

  www.matteboken.se

  Vi blir enormt tacksamma om ni vill nämna oss på er blogg samt föra vidare vårt budskap så att allt fler skolor, lärare och elever får reda på att vi finns och är gratis för alla!

  Tack på förhand!
  //Hannah Pettersson
  hannah@mattecentrum.se

  SvaraRadera